İSTANBUL / ATAŞEHİR - Yenisahra Öğretmen Duriye Nuriye Endürüst Ortaokulu

Minik Eller Büyük Hayaller

Nis

23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı tarih. Tam 104 yıl önce, daha kurtuluş savaşı sürerken, ulusumuz egemenliğini ilan etti. Bu tarihten itibaren temsilciler aracılığıyla kendisini yönetmeye başladı. Atatürk böylesine önemli bir olayın kutlanması gerektiğini düşünerek 23 Nisan’ı ulusal bayram olarak ilan etti ve ilerleyen yıllarda da bu bayramı çocuklara armağan etti.

İleri görüşlü bir devlet adamı olan Atatürk çocukları bir milletin ilerlemesinin temel taşı olarak görürdü. Daha Kurtuluş Savaşı sırasında Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak şeyin, iyi eğitimli çocuklar, gençler ve onların aydınlık fikirleri olduğunu fark etmişti. Onlara her zaman çok değer verir ve güvenirdi. Cumhuriyet’in 10. yılındaki 23 Nisan kutlamalarında makamını bir süreliğine küçük bir çocuğa devretmesi bu güvenin en güzel göstergelerinden biridir. Atatürk, bu davranışıyla gelecekte o koltuğun sahibinin kimler olacağına dikkat çekti. Bu sıra dışı güzel uygulama bugün de bir gelenek olarak sürdürülüyor.

Bütün bu güzelliklerin yaşanmasını sağlayan Atatürk’ün çocuklara ve gençlere yönelik bakış açısını özetlemek için onun şu sözleri yeterli olacaktır: “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir.”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun!

Nis

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kanunun yürürlüğe girmesi, ülkemizde kişisel verilerin korunması alanında yeni bir dönemin başlamasına neden olmuştur. 1 Eylül 2018 tarihli ve 30522 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan MEB Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde yapılan düzenleme ile "Kişisel Verileri Koruma Kulübü" kurulması ve 7 Nisan gününün "Kişisel Verileri Koruma Günü" olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.

1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası

Mrt

Ataşehir Kaymakamımız Sayın Bekir DINKIRCI ve İlçe milli eğitim müdürümüz Sayın İsmail Yıldırım inşaatı devam okulumuzda incelemelerde bulundular.

Mrt

Şube Müdürümüz Abdurrahman Şenyüz 'ün katılımlarıyla birlikte okulumuzda iftar proramı düzenledik. Emeği geçen herekese teşekkür ederiz.

Mrt

savaşta kullanmıştır?     18 Mart Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk'ün askerlerine "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum." dediği unutulmaz zaferdir... 18 Mart Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk'ün askerlerine "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum.

Mrt

Bilim ve teknolojinin önemini vurgulamak ve bilimsel düşünme yeteneğine sahip nesiller yetiştirmek hedefiyle, 1998 yılından itibaren her yıl 8-14 Mart tarihleri Bilim ve Teknoloji Haftası olarak kutlanmaktadır.

Mrt

Ataşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 5. Sınıflarımıza gıda güvenilirliği ve israfı konulu eğitim verildi.

İstiklal Marşı

İstiklâl Marşı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Milli marşıdır. Marşın sözlerini Mehmet Akif ERSOY yazmış, bestesini Zeki ÜNGÖR yapmıştır.   Türk Kurtuluş Savaşı’nın en çetin döneminde, bir millî marşa duyulan gereksinmeyi göz önüne alan Milli Eğitim Bakanlığı, 1921yılında bunun için bir şiir yarışması düzenledi. Yarışmaya 724 şiir gönderildi. Kazanacak şiire para ödülü konduğu için başlangıçta Mehmet Akif katılmak istemedi. Ama millî eğitim bakanı Hamdullah Suphi’nin (TANRIÖVER) ısrarı üzerine, ödülsüz olmak şartıyla o da şiirini gönderdi.   Yapılan seçim sonunda, Mehmet Akif’in 20 Şubat 1921’de yazdığı “Kahraman Ordumuza” sungusunu taşıyan şiiri 12 Mart 1921 günü büyük çoğunlukla TBMM’nce İstiklâl Marşı kabul edildi. Aynı yıl bir de beste yarışması açıldı, ama kesin bir sonuç alınamadı. Bunun üzerine Millî Eğitim Bakanlığı’nca Ali Rıfat ÇAĞATAY’ın (1867–1935) bestesi uygun görülerek okullara duyuruldu. 1924’ten 1930’a kadar marş bu beste ile çalındı. O yıl bunun yerini, Cumhurbaşkanlığı Orkestrası şefi Zeki ÜNGÖR’ün 1922’de hazırladığı bugünkü beste aldı.   Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Marşı’nda, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığa, hakka, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirir. Şiirin bütünü, dörtlükler halinde yazılmış kırk bir dizedir. Sonuncu bölük beş dize.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır.

Mrt

Ramazana Geri Sayım Panomuz .

Mrt

"Şuna inanmak gerekir ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir." Mustafa Kemal ATATÜRK

Mrt

Yeşilay haftasının önemi ne?     Her yıl Mart ayının ilk haftası (1-7 Mart) ülkemizde “Yeşilay Haftası” olarak kutlanmaktadır. Yeşilay Haftası; ülkemizin de önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan ve bağımlılık yaptığı bilinen sigara, alkol ve diğer tüm bağımlılık yapıcı maddelerle mücadeleyi içermektedir.

Mrt

1 - 7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde okulumuzda  deprem tatbikatı yapılmıştır.ilk siren sesiyle birlikte yaşanan deprem sonrasında öğrenciler, ilk olarak çök-kapan-tutun yöntemiyle kendilerine güvenli bir bölge oluştururken ikinci siren sesiyle birlikte okullarını tahliye ederek güvenli bir alanda toplandılar.